sreda, maj 24, 2006

Imenitne volje sem, zato moram povedati vsem, ki bi jih utegnilo (ne)zanimati.

Dež in hlad mi danes pašeta bolj, kot bi mi pasalo karibsko sonce, morje in rum-kokos koktejli. Po vaji v provincialnem kulturnem domu, kjer je tako mraz, da vse škriplje + v najbljižjem kafiču strežejo zdrisato kavo, sem se sprehodila skozi mesto, četudi do kolen namočena od lužic, nekaj mokrote mi ne pride do živega, vsa zadovoljna, mrmraje si Rokov komad iz predstave, zavijem v Tomas Šport, kjer mi prijazen možakar razloži, da se da bolj neobičajne
Allstarke naročiti po internetu, plačaš 2000 SIT več in to je to. Potem še v Limoni na parfumski petting (Oliver, spet me boš zasačil na svojem). Nov orientalski Armani Code je zanimiv, tako embalaža (prvi stik je pomemben, bo že držalo), kot tudi vonj. Všeč mi je tudi Obsession Night. Oliver, strastni ljubitelj in poznavalec parfumov, Chanel je njegovo drugo ime, pravi, da so Armanijevi parfumi zanič, sicer prijetno dišijo, a se prehitro RAZdišijo. Hja.

Naprej me pot vodi v optiko Monokel na okulistični pregled, moj prvi, rabim specialistični izvid, da nisem slepa - bizarne zahteve višje inštance. Zelo šarmanten starejši gospod, oftalmolog, s katerim sva takoj našla skupen gledališki jezik, in mi je prijazno svetoval, naj ostanem kar oblečena, ker se sicer kaniva ne samo na blizu gledati, pravi, da vidim dovolj dobro, da bi pilotirala potniško letalo, nimam dioptrije; nič ne bi imela proti očalom, prodajajo namreč zelo zelo lepa, bi jih imela celo brez dioptrije, kot modni dodatek, tako so očarljiva; zeleni okvirji, vijolični, rdeče-oranžni, zelo prikupne ovalne oblike, mačje ... Skratka, globoko mi je pogledal v oči, ki so neoporečne. Oprtala sem se še v knjižnici, zdaj se bom učila, zvečer gledala preljubo Sylvio.

Včeraj sem že vsa matasta ponoči buljila Blue, zelo všeč, še ena Oliverjeva, hitro se me da napeljati k tovrstnim skušnjavam, da pa bo barven overdose konkretnejši, me k ogledu vabi še drugi Blue ... in še marsikaj. Aja, pa Čudoviti klon sem tudi dobila, časa zanj sicer nimam, a to še ni resnejša ovira :) ~ če koga zanima, bojda dobra, slovenska trdoerotična proza.