nedelja, oktober 17, 2010

Voulez-Vous?



Kavarna hotela Union je zelo primeren prostor za intimne koncerte za zaključene družbe in kapljico izbranega vinca. Sinočnji Fake Orchestra so navdušili. Ana Vipotnik je zares izvrstna interpretka, njen glas z razponom od komaj rojenega večera do globoke noči je med boljšimi, sploh pa njena doživeta gestikulacija, ujemanje vokala s telesom, ki nikakor ne obvisi na odru kot podstavek za mikrofon. Très sympathique! Ubranost z Leonardijem in Ždraletovo in de Glerio je prav fina, njihova nepretencioznost kljub vrhunski muzikaličnosti pa zmagovalna.

Nič slabši niso bili Francozi L'Ombre de ton chien (http://lombre2tonchien.blogspot.com/), čeprav frontman ni razgiban kot Vipotnikova. Ob prijetnosti, ki se razlila po kavarni, si lahko zamižal z odprtimi očmi, poezija, ki so jo glasbeniki uglasbili, pa se je pisala naprej v noč, v jeziku vsakega od poslušalcev. Meni se je zapisovala v trebuhu, v tišini, doma na toplem pod kovtrom, ko je dežek škrabljal uspavanko prihajajoče zime.

Nedelja z Vzhodnim divanom v naročju nadaljuje literarno potovanje, čeprav brez muzike. Večer je prinesel nekaj pariškega flaira. Montmartre, ko otroci že sladko spijo, police oken pred majhnimi zbirališči ljubiteljev jazza pa že obljubljajo nepozabna epizodna doživetja.