ponedeljek, april 03, 2006


B a r v i t a

Ženska brez kože. Že tolikokrat si jo je pobarvala, da se je izsušila in otrdela. Postala je lupinarka. Znotraj vsa krvava, ranljiva, nemirnega, kljuvajočega srca, navzven utrjena, nedrobljiva, nedotakljiva. Barvita se je kot mala deklica zaljubila v pisanost, katero je kasneje vedno in povsod vnašala v stvarnost. Hotela je biti kameleon, plemenska poglavarka, ali pa vsaj fazanka. Manjkalo ji je nekaj taktilnosti, pogosto je pretiravala do nesprejemljivih razsežnosti. Vsak flomaster, sadni sirup, začimba, cvetni prah, vsaka steklenička s kakršnokoli barvno vsebino so bile zanjo zvijačne vabljivosti, ki jih mora preizkusiti na sebi. S flomastri si je barvala nohte in ustnice, s temperami trepalnice in obrvi, s kredami in opekami si je risala po obrazu in telesu, lase si je škropila s pomivalnimi praški, jezik namakala v herbalne in sadne sirupe, gola se je valjala po speštanem grozdju, spati je hotela na živopisnih cvetovih. Ko ji je koža sčasoma otrdela in ni več spreminjala barve, s čimerkoli že se je olepševala, je nemočna barvanje opustila. Še naprej je občudovala lepote narave, oblik in vsakršno barvno harmonijo, a sama je za vedno ostala omadeževana lupinarka z rumenjakom namesto srca.

7 Comments:

At 10:23 pop., Anonymous Anonimni said...

barvita, ocvrl bi ti rumenjak na hrbtu in ga z uzitkom posnifal.

razgrajenirazposajeniclovek

 
At 10:30 pop., Blogger Špiklja said...

jaz bi te pa z verigo privezala k prvemu plotu ob poti v kupleraj, za ušesa bi ti zapela grd dežnik, da te ne bi toča, ki se bojda rada usuje na figovce

 
At 10:55 pop., Anonymous Anonimni said...

to je pa res ze prehudo. danes je name namrec ze padla toca. in to ni samo navadna kurtoazija.

narebreni clovek

 
At 11:05 pop., Blogger Špiklja said...

preveč/premalo : lavasto/ledeno

tako se igramo močvirnice

 
At 12:05 dop., Anonymous Anonimni said...

figovec dobro poznam. moj obrodi črne in zelene plodove. rečemo jim fige. nikoli niso ravno prav zrele. samo preveč ali premalo. v njih se naselijo razne živali. ali pa jih samo obiščejo. in adam je grdo ime. nagnusno, če smo pošteni.

čl.

 
At 8:40 dop., Anonymous Anonimni said...

enkrat bo ugotovila,da je najlepsi mejkap sreca :)

 
At 9:20 dop., Blogger Špiklja said...

fige so, skoraj neizpodbitno, moj najljubši sadež, vsaj iz našega kontinenta

ampak velike, sočne, mesnate

 

Objavite komentar

<< Home