četrtek, maj 31, 2007

Ključne besede



Po nekaj stresnih izpitnih dneh, se lažje diha. Samo še dva sta pred mano, plus jeseni neobvezna lingvistična. Zadovoljna z dosedanjim rezultatom, nisem si mislila, da mi ne bo vseeno, če dobim osmico. Nikoli nisem bila zapiflana, zdaj postajam oz. si želim največ; desetke so pač pogonsko sredstvo. Še vedno sem nesistematična in, kot je danes povedala Tόthova, neprecizna. Animal metaphysicum, kaj hočemo. Se že še privadimo izluščevanja.

Mladi mucki v naročju, prijetno sonce na razgaljeni koži, gozd. Koncentracija cvetnega prahu ni več moteča, sosedove češnje v velikosti malih paradižnikov pašejo h kavi. Mirno lahko dan, dva, berem, karkoli si zaželim (in tega ni malo), pogledam par filmov. Kopala bi se v smaragdnem jezeru. Rada bi združila potovanje s počitniškim zaslužkom, jug Francije, Istanbul, Egipt – zaradi jezika. Še nič določenega. Nick Cave ima rad Strindberga (
tegale že res dolgo nisem videla, nič manj vabljivo, sploh Kyliein Aussie naglas).

Po Cornwallu bi se potikala. Z vikendaško torbo čez ramena in fotoaparatom v njej. In sovo bi udomačila, da bi zjutraj kdaj pa kdaj prifrfotala na zajtrk z roke.



Lezi, odlično

v miru gozda bi mi Cave
voljno izluščeval z roke

2 Comments:

At 9:47 pop., Blogger šumečka said...

Čestitke - nvm zakaj, a tvoji šolski uspehi me veselijo toliko kot lastni :) sicer pa - slik še nimam, spomini bledijo, ostajajo le še nianse ... kljub temu pa se jutri pop lahko dobiva in obljubim, da bom naredila vse, da bom popotovanje predstavila dovolj slikovio .. pa še eno močno ti mam za povedat. smsn me dopoldan, ok?

 
At 11:52 pop., Blogger Špiklja said...

ko se frfotave kurice lotijo študija (in se podajo na potovanje), ne gre drugače, kot da je povsod vse polno perja (in zarošenih špeglov)

šumi --- da se lakše diše?

 

Objavite komentar

<< Home