petek, junij 09, 2006












lenobna muca pod hribom
gozdno zavetje


Protimenstrualni ukrepi oz. kako znosno preživeti drugi dan krvavenja:

~ najlepši kos saherice

~ kakšna revija s čim več sličicami in darilcem, v Gioii je bila danes čisto nosljiva oranžna tunika, celo lepe barve

~ sprehod oz. pohod z zmernim tempom po gozdu, ali v hrib

--- Ne nujno v tem vrstnem redu; kombinacija works for me. ---

Nasmejala sem se že sončnim platnicam žepne knjižice Pujs pri brivcu
Ericha Kästnerja, ki jo je pred kratkim omenjal moj mornar. Super, super, super! Izvod sicer pripada knjižnici, želim si svojega. Za vedno. Definitivno ena izmed tistih, ki bi jih pridno čuvala na nočni omarici. Četudi moram prebrati tone druge literature, bo tale preskočila čakalno vrsto.

4 Comments:

At 5:57 pop., Blogger Vanja said...

A se spomniš tistih starih oranžnih izdaj Ericha Kastnerja?! Emil in detektivi, Pikica in Tonček, Mali mož in mala miss... Me je kar nostalgij zgrabla!! Pujsa pri brivcu pa še nisem prebrala - moram nujno nabavit!!

 
At 6:18 pop., Blogger Špiklja said...

tudi ta je oranžna :)

jaz ga prej nisem poznala, nikoli brala, se pa blažena smejhljam, ko prebiram tole, feel good, brez dileme

"SVETOVNO POTOVANJE PO SOBI

Zakrijete s tančico si obraz,
rekoč, da se odpravljate na potovanje na Madagaskar, v Švico ali v Stranje. Vseeno kam. Le potovanje je ukaz. V škrnicej daste potni list, kos mila in glavnik, krtačo, likalnik, nekaj za jedačo, seveda robec, prosim -čist! Zdaj ste nared. Takoj zato na hrbet mizo prevrnite, oznanite odhod, vstopite in sestro poljubite za slovo! Zdaj ladja plove. V vetru veje prt in tepih dela pravcate valove, že tujih krajin vidite bregove in z ljudstvi divjimi poseljen rt. Bolezen morska brž je preč, ker vam sicer vso stvar pokvari, sicer pa - kdo naj le krmari, na Madagaskarju novic je dosti več. Za dok vam služi kanape, tam (če ni zraven staršev) se nasede, a bolje se je varovati zmede. Na bregu zakričite: Prelepo! Ko srečni čakate tako in merite na leva s fračo, a v kiti svoje mame ste uzrli kačo, se vrnete na mizo in na pot domov. Doma pa se šopirite ko pav: o sončarici, ljudožercih gre beseda, obročkih, strupu, sulicah seveda - kar spet je nova igra pravzaprav!"

 
At 6:52 pop., Blogger Anolopka said...

Kok frajerski maček.... :)

 
At 7:49 pop., Blogger Vanja said...

Lušno!!

 

Objavite komentar

<< Home