ponedeljek, januar 08, 2007

brezpogojna kapitulacija



Z vsemi štirimi podlegla dnevu, še tri ure predavanj naj bi poslušala, nisem zmogla. Šumelo je v glavi, arabske mantre (inshallah, inshallah, inshallah), od dežja premočena do kolen, zoprn, naelektren pulover. Rdeča, ki jo danes sovražim.

Od starega frenda iz Londona dobim povabilo na last.fm, kot poslednja Mohikanca se pridruživa tisočim poslušalcem, pa še deliva si lahko muziko, yeeey ... Prvi komad, ki ga poslušam, je Strange fruit by Billy Holiday. In Satiejeva Gymnopedie No. 1, instrumentalni povzetek dneva. In Björk, seveda. It's Oh So Quiet.

Epistemologija zveni tako ... sočno. Posrkala bi vse, kar se skriva za tem nagajivim imenom. Ne, če bi posrkala, bi tudi izločila. Potem bi raje potrgala vse, kar visi z njenih vej in zadeve skrbno spravila v kakšen globok žep. Da ne bi uvenelo, bi nepravilne izrastke prebarvala z zaščitnim prozornim lakom, home-made balzamiranje. Potem bi bila zelo bogata.

In nove spodnjice ležijo pod zmahano knjigo, prvo kavo sem popila šele pred nekaj minutami, razlog izcuzanosti? Could be. Na busu domov me je zmanjkalo brez da bi se zavedla kdaj, ko odprem oči, sem mi zdi, da mi z desne streže napihnjen, gumeni letalski stevard v modri uniformi, s srebrnim pladnjem in belim prtičkom okrog podlakta; kaj ponuja, pa ne vidim. Mislim, da je imel brke. In Wittgensteinov genij, duh, ki spodaj v prtljažniku nekaj izpeljuje, pa Russell in znanstvene skepse, reductio ad absurdum in tako ... Kmalu bo večer. Pardon, je že.


'The human face
is an empty power, a
field of death ...
... after countless thousands of years
that the human face has spoken
and breathed
one still has the impression
that it hasn't even begun to
say what it is and what it knows.'
A.Artaud

7 Comments:

At 8:08 pop., Blogger adj. said...

Ah, deževni ponedeljek, krasen dan za navadne stvari, ki se dogajajo same od sebe! Nobene potrebe po urejanju zmede v glavi! Nobene poezije, samo ta blaženi občutek zaletavanja v šipo, kamorkoli se obrneš! Od pršenja dežja sem bil zadet že ob 5:45, ko sem korakal v oblaku cigaretnega dima delavcev toplarne! Ekstaza vožnje brez brisalcev, ko odmislim srnice in ježke in bicikliste, ki mi lahko pridejo na pot! In nato potop v žele toplega neona in migetavih monitorjev! Osem orgazmičnih ur nekoristnega obveznega pluženja skozi probleme, ki si jih sproti izmišljujem! Ob 14:05 že kričim od slasti! Kosilo! Fižol! Sladko ždenje popoldneva! Nerazvozlani večer, ki se pripravlja ugrizniti v torkovo debelo rit! Ljubim vse ponedeljke tega sveta!!!

 
At 8:32 pop., Blogger Špiklja said...

če bi te poznala, bi verjetno napisala, da plonk cegelc lahko zdaj vržeš v školjko, well done, tako naj ostane le slednje.

a si tolk prijazen in namesto mene prevedeš dve lekciji stare grščine, a? pošljem? nekaj stavkov menandra, demokrita, simonidesa, platona, hezioda, kaj praviš? lahko še malo sklanjaš pridevnike, stavke iz aktiva pretvoriš v pasiv in take drobnarije?

drugače se utegne zgodit, da izumim kakšen degeneriran križan jezik

 
At 8:44 pop., Blogger adj. said...

Sem tolk prijazen, da ne bom spraševal, kaj neki rabiš vso to grško navlako. Plonk cegelca ne rabim več, po 10+ letih rutine znam že kako stvar iz glave. U teoriji sam loš.

 
At 9:09 pop., Blogger Špiklja said...

Avtor je odstranil ta komentar.

 
At 9:15 pop., Blogger Špiklja said...

nekaj zašuštrala

v glavnem, malo spoštovanja do pradedov Grkov, prosim, v nesmrtnih koreninah pradavnine je shranjen najžlahtnejši življenjski eliksir

intravenozna grekomanija, nezlomljiva vez

 
At 9:35 pop., Blogger adj. said...

Pradedje Grki, spoštljivo molčim!
Od vas pa pričakujem isto... :)

Če te osrečuje, potem je dobro.
In ti ne bo težko prevesti dveh lekcij, anede?

Degeneriranih križanih jezikov pa tudi ni nikoli dovolj.

Zdaj pa pojdem in zamižim v nov proletarski delavnik, goodnight & work hard :)

 
At 1:21 dop., Blogger Vanja said...

Satie je bil pretekli teden kar pogost gost na spisku v mojem džuboksu... Paše klavir v teh sivih muhastih dneh. Ob ponedeljkih najbrž še posebno...

 

Objavite komentar

<< Home